Ovom politikom vas obaveštavamo o upotrebi kolačića na vebsajtu www.it4biz.rs. Posetom samog vebsajta u prilici ste da se složite sa upotrebom kolačića.

Naša politika objašnjava šta su kolačići, kako ih koristimo, kako im treća strana može pristupiti, kako ih možete kontrolisati, kao i dodatne informacije o kolačićima. IT4biz DOO zadržava pravo da izmeni sadržaj ove politike u skladu sa izvršenim promenama.

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje vaš pretraživač prikuplja od vebsajtova koje posećujete. Datoteka kolačića se čuva u vašem računaru ili mobilnom telefonu i omogućava da se prepoznaju i zapamte relevantne informacije.

Kolačići su korisni jer vam omogućuju određene funkcionalnosti i unapređenje korisničkog iskustva na samom vebsatju. Takođe se mogu koristiti i za prilagođavanje reklama vašim interesovanjima, što je bazirano na vašim prethodnim pretragama.

Sesijski kolačići se automatski brišu kada zatvorite svoj pretraživač, dok trajni kolačići ostaju na vašem uređaju i nakon što zatvorite pretraživač.

Kako IT4biz koristi kolačiće?

Naš vebsajt koristi kolačiće za prikupljanje podataka o tome kako posetioci koriste vebsajt. Ovi kolačići nadgledaju performanse vebsajta tokom interakcije sa korisnikom. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke o identitetu posetioca, što znači da su svi prikupljeni podaci anonimni i koriste se samo za poboljšanje funkcionalnosti vebsajta.

Kolačić Opis Trajanje Tip
_ga Ovaj kolačić je postavljen od strane Google Analytics. Kolačić se koristi za analizu podataka o posetiocima, sesijama, kampanjama i upotrebi vebsajta. Kolačići anonimno čuvaju informacije i dodeljuju nasumično generisani broj za identifikovanje jedinstvenih posetilaca. 2 godine Analitika
_gid Ovaj kolačić je postavljen od strane Google Analytics. Kolačić se koristi za čuvanje informacija o tome kako posetioci koriste vebsajt i pomaže u stvaranju izveštaja o tome kako vebsajt radi. Prikupljeni podaci uključuju broj posetilaca, izvor odakle su došli na vebsajt i stranice koje su posetili – u anonimnom obliku. 1 dan Analitika
_gat_UA-5338336-1 Ovo je kolačić je postavljen od strane Google Analytics, gde naznaka iza _gat označava jedinstveni broj identiteta naloga ili vebsajta na koju se odnosi. U pitanju je varijacija _gat kolačića koji se koristi za ograničavanje količine podataka koje Google prati na vebsajtovima sa visokim saobraćajem. 1 minut Performanse

Kako treća lica koriste kolačiće na stranici?

Pored sopstvenih kolačića, mogu se koristiti i različiti kolačići trećih strana za potrebe praćenja statistike korišćenja vebsajta, za potrebe usmerenog oglašavanja i tako dalje. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane našeg servisa, ali mogu služiti za normalno funkcionisanje vebsajta. Napominjemo da nismo odgovorni za praksu zaštite privatnosti trećih lica koji mogu biti povezani sa ovim vebsajtom.

Kako mogu da kontrolišem kolačiće?

Ukoliko želite da onemogućite kolačiće to možete uraditi putem vašeg web pretraživača. Pre toga treba napomenuti da vebsajt funkcioniše optimalno samo ukoliko su kolačići u vašem pretraživaču omogućeni.

Podešavanje kolačića u Google Chrome-u

Podešavanje kolačića u Firefox-u

Podešavanje kolačića u Internet Explorer-u

Podešavanje kolačića u Safari-ju

Podešavanje kolačića u Opera-i